Arhitecturi Hard si Soft, Comunicatii si Tehnici de Comanda cu Microcontrolere

 

Modul:
MOTOR CONTROL

Laborator 1: Aplicatii in C pentru comanda motorului de curent continuu cu perii colectoare ce se roteste intr-un sens respectiv in ambele sensuri, cu viteza variabila (se citeste valoarea de la un potentiometru folosind convertorul ADC). Se folosteste microcontrolerul PIC16F876A - Microchip.

Laborator 2: Aplicatii in C pentru comanda motorului pas cu pas unipolar, cu viteza variabila. Se implementeaza tehnicile de comanda: full-step si half-step. Se folosteste microcontrolerul PIC16F876A - Microchip.

Laborator 3: Aplicatie in C pentru comanda motorului de curent continuu fara perii colectare (BLDC) cu viteza variabila. Se foloseste microcontrolerul MB96F340 - Fujitsu.

Laborator 4: Aplicatii in C pentru generarea semnalelor triunghiulare si sinusoidale (folosind look up table) simple si trifazate. Se foloseste microcontrolerul MB90F352 - Fujitsu.

Laborator 5 : Aplicatii in C pentru comanda motoarelor asincrone trifazate prin generarea semnalelor sinusoidale cu amplitudine si frecventa variabila. Se implementeaza tehnica bootstrap pentru cresterea tensiunii de alimntare a motorului la turatii foarte mici. Se foloseste microcontrolerul MB90F352 - Fujitsu.

 

 

Home      News      E-Mail
Copyright 2017